-
Nyt 2009 klik Nyt før 27. april 2010 klik Nyt efter 27. april 2010 klik Nyt 2012 klik Nyt 2013 klik Nyt 2014 klik
17. november:
Borzoi-hvalpe forventet januar 2012!

Det er tid til at reservere, hvis man har interesse i denne kombination af borzoi. To hvalpe er reserverede til Danmark allerede og hvalpene bliver af opdrætter Isabel Schickli kørt til Danmark.

- x -
wir hoffen auf Welpen am 10. Januar 2012
www.dworjanin.ch/
The departed
I denne rescue verden med alle sorgerne over de meningsløse skæbner som har lidt i menneskehænder og ofte også er døde i menneskehænder, har vi et begreb til trøst hos os de forladte, dette begreb er skabt af Fabienne Paques fra internatet ACE og har spredt sig til hele verden, hvor det bruges af os alle i rescue fællesskabet. Susanne Bandier har introduceret det på galgo mødestedet på sin in memoriam side og jeg vil gerne introducere det her under NYHEDER.
Jeg tror, at there is more than meets the eye.
Jeg har mistet to af mine elskede hunde i år – Cilla og Palomo, Isabel har mistet 3 Moij Opium, Irina og Waskes Vega, en greyhound veninde har mistet sin prægtige greyhound Connor, en  galgo veninde smukke unge galga Olivia og endnu en galgo ven har mistet sin skønne unge borzoi Vida på under 1 år og atter andre galgo venner har mistet en ung Rottweiler Aslan, og en nær Rottweiler ven har mistet sin gamle Carlos og i dag fik jeg  endnu en mail, at vor gode ven Max schæfer også lige er gået bort i en alder af 5 år.
Alle disse elskede sjæle, som hver og en har fyldt vore liv med kærlig hengivenhed, efterlader et stort savn og tomrum, som ingen kan udfylde. Vi har elsket dem tilbage og knyttet bånd til hinandens hunde, vi har hinandens hunde på hjerte, så der er fældet mange tårer over egne og venners afdøde firbenede venner.
Vi står magtesløse tilbage, har kæmpet og ofret alt, men det var en kamp, som vi ikke kunne vinde for dem  - i stedet må vi sende dem godt af sted og håbe, at de finder vej til et bedre sted. Bless your sweet souls from all of us that said goodbye. Kirsten
Just this side of heaven is a place called the Rainbow Bridge. When an animal dies, it crosses the Rainbow Bridge. There are meadows and hills for all of our special friends where they can run and play together. There is plenty of food, water and sunshine and our friends are warm and comfortable.
All the animals who had been ill and old are restored to health and vigor; those who were hurt or maimed are made whole and strong again, just as we remember them in our dreams of days and times gone by. The animals are happy and content, except for one small thing: they each miss someone who was very special to them, someone they had to leave behind.

Med venlig hilsen
Kirsten Bak Thygesen

Death is really not the end,
It's just a passing on
Into a world of brightness,
Where fear and pain is gone.

I'm free to run around and play
Just like I used to do.

Until we meet again Mum,
I'll wait here just for you,

So hold me now just one more time
And let me hear you say,
Because you care so much for me,
You'll let me go today.

Den 5. november 2011:
Endnu en dejlig tur i Gammel Ry Hundeskov!
-
-
f
Den 3. november 201
1:
Hanne og Kirsten laver en hurtig redningsaktion, så en Rottweiler ikke blev aflivet, men adopteret af en erfaren Rottweilerfamilie i Nordjylland. Hanne bragte hunden over broen til Nyborg, hvor vi tog over og kørte den til Nordjylland.

-.-
Jeg synes, at det lidt sjovt, at sådan et par mynde madammer redder en Rottweiler. Ikke just elegant, set med et par myndetossers øjne, men en sød og rar bamse, som også har krav på nogen at knytte sig til.
Det var en virkelig dejlig han med det bedste fra racen venlig, vagtsom, lydhør, men ikke labrador-agtig som mange er i dag. Beskyttende, men ikke bidsk. Hilsen Kirsten

Den 26. oktober 2011:
-
TIL LYKKE min kære ALEXIS med den flotte bedømmelse til Myndeklubbens udstilling i Aars oktober 2011.10.15
 Op imod flere garvede udstillings racefæller, som allerede var danske champions, blev du kåret som BIR – bedst i racen!
Din glade og værdige udstråling, overlegne bevægelser og smukke ydre må have betaget dommeren, så hun udvalgte netop dig til denne ærefulde titel, din mor her på Myndehøjen er meget glad og stolt af dig.
 Også et stort  TIL LYKKE til din Hanne mor og tak for den smukke fremvisning af dig.

-


den 17. oktober 2011
-
Søndag var en smuk efterårsdag, så Karin og jeg benyttede os af lejligheden til at tage en tur i Gammel Ry hundeskov. Karin er lige blevet gift og skulle samme dag rejse på bryllupsrejse til Toscana med Niels. Deres galga Sonata skulle på efterårsferie hos os i den forbindelse, så det var passende med en sidste tur i skoven sammen inden afrejse.
-
Jeg havde min dejlige, stabile flok-han Ivolgo med og en lille Spansk gadehunde Jo Jo, som trænger til lidt socialisering, da han på grund af sit gadeliv ikke opfatter fremmede hunde som venner –nødvendigvis.
-
Roolige Joe roolige…
-
Han skal jo også ud i verden og opleve noget, så han kom med i hundeskoven – sammen med fornuftige Ivolgo. Jeg beholdt ham i snor den første runde, så han kunne se det hele an og ikke skræmme andre hunde eller mennesker. Han har aldrig bidt nogen, men larmer vældigt og springer på andre hunde, hvis ikke jeg griber situation rigtigt an – har det dog mest i munden. Vi mødte nogle søde hundefolk, som så lidt betænkelige ud, dog var de modige nok til at støtte op om projektet socialisering og gjorde, hvad jeg bad dem om. Vi fulgtes ad, ignorerede støjsenderen og efter en runde spurgte jeg, om det nu var ok, at jeg slap bæstet løs, det fik jeg lov til og alle var årvågne uden at fusse, gik bare videre, guidede, opmuntrede og så videre og inden længe var alt ok og vi havde den hyggeligste oplevelse sammen med hinanden og vore hunde.
TAK til hundefolk fordi I stillede jeres hunde til rådighed, så jeg kunne træne Jo Jo.
Tak også til Majken Clausen, som tog dejlige billeder!

-

bvhgf

Lidt nyt til siden den 20.9. 2011:
Dworjanin Ivolgo's yngre faster Imperia - også kendt som Momuschka eller Moma (kært barn har mange navne), forventes
at få sit sidste kuld hvalpe i 2012 med Dworjanin Jarow.
Ukrainske Imperia er min ynglings borzoi næst efter Ivolgo, da hun har det samme skønne sind som ham og som sin bror Mindal (Ivolgo's far). Det er en helt speciel familie, hvor af Isabel Schickli også havde onklen Moij Opium. Det kommende kuld bliver det sidste af denne linje.
Kan anbefales.
www.dworjanin.ch/
O - Wurf geplant auf Februar 2012:
DWORJANIN JAROW x IMPERIA
- x -


-
Dworjanin Ivolgos far Mindal er blevet kåret som VET. – BIS - 10 år gammel!!!!
 TIL LYKKE MINDAL, det har du i sandhed fortjent dejlige dreng!

www.dworjanin.ch/Ergebnisse_Aktuell.htm
 Kys fra din søn Ivolgo m. familie

Den 22. august: Nye Hundeskov fotos: Hundevenner kommer sammen...

Den 4. august: Mere spændende nyt!
Se hvad der sker på Myndehøj for tiden! Klik her:

Den 4. august: Endnu flere smukke fotos fra haven - klik her.

Den 1. august: - og to små historier: Klik her.


Her har I lidt galgo billeder fra i dag, den 27. juni.
Galgoer er nogle hygge fætre, hvilket vist fremgår ret tydeligt af disse billeder. Intet er hyggeligere end en gå tur med mor på grunden, hvor man kan snuse til hestenes efterladenskaber, lette ben og bare være i et tæt rum sammen med god tid.
-.-
-
-.-
-
-
Hilsen Kirsten

Fotos fra en vidunderlig dag hvor Ry hundeskovs hundevenner holder udflugt den 19. juni! Klik her:


-
Endnu en vidunderlig hundedag den 2. juni!

-
Midt og Øst-jyske mynder og deres venner har været på den første fælles skovtur med kaffe og chokoladekage og billederne taler vist for sig selv - det var en succes - hundehygge til den store guldmedalje og et par småbørn nød det også - ikke mindst at udforske det store hul!
---
-.-
-.-
-.-
-.-
Vi er allerede ved at planlægge næste tur, da vi oplever, at alle hunde får så uhyre meget ud af disse ture.
De spanske galgoer var talstærke, men ellers var der azawakher, borzoier og en enkelt bulldog, en border collie, en gravhund og en lille podenco.
-.-
-.-
-.-
-.-
-.-
-.-
-.-
-.-
-.-
Alexia borzoi var ret lun på Russiske borzoi Ataman og omvendt, mulig hvalpeaftale drøftes... Hvis det falder på plads, skal Alexia være et år mere så hun er knapt 3, men vi får se.
Skulle der blandt læserne være interesse for en borzoi-hvalp, hører jeg gerne fra jer.
-.-
-.-
Venlig hilsen
Kirsten

-.-


En vidunderlig hundedag den 29. maj 2011!
Vi havde en dejlig tur i hundeskoven i dag sammen med en gruppe, som hedder Gl. Ry hundevenner, ledet af Jesper Buchhardt og som du kan se, er der mange pragt eksemplarer fra de mindste til de største. Først mødtes vi i hundeskoven og derefter  kørte vi til en lille sø i nærheden og her fortsatte hundene med at tumle, løbe og lege og bade. Ingen ufred – kun fryd og gammen. Søde mennesker havde bagt, så vi fik flere slags dejlig hjemmebag og kaffe ude midt i Guds skønne natur sammen med vore dejlige hunde – over 20, hvoraf 6 var mynder: 2 borzoi, 2 galgo og 2 azawakh.
-
Veninde Karin med galga Sonata og galga Gaya, Jens Peter med Ivolgo borzoi, Ben podenco og lille frække Max gårdhund, Kirsten med Birka borzoi og Alexia borzoi, som fint går frit og er meget lydhør, når jeg kalder. Desværre måtte hun tilbage i bilen her og vente, da en meget viril lille hanhund ikke kunne lade hende være i fred. Alexia lider dog ingen nød, hun er jævnligt i hundeskoven og går frit på Myndehøjen.
Det var sjovt at se hundene, da de blev sluppet løs, de 2 schæfere så lige på hinanden med et ska´ vi lege blik og ligeså med flere af de andre racer. Birka og Ivolgo var mere interesseret i at svømme og dykke og hænge ud med mig, mens de betragtede de andre. Max løb meget sammen med de små og hev i pinde og Ben løb mest sammen med Azawakherne, sidstnævnte har været med i denne gruppe, siden de var helt små, så de er venner med alle.

-
”Family photo” af Gl. Ry Hundevenner, træf dem på Facebook.
Fotograf: Jesper Buchhardt
-
-og så er der: Mynder i Midt/ØstJylland og deres venner - en ny lokal gruppe, som hygger med hunde, går ture sammen, holder hundenes fødselsdage og meget andet. Hundene består af galgoer i alle aldre, mange borzoi i alle aldre og 2 azawakh samt alle deres venner og familie.
-
2 afrikanske azawakh brødre, som tilhører hundeven Petra og hendes mand. Der er under 10 af den race i Danmark. Petra har hentet de to brødre hos en Tysk opdrætter fra Herzen og færdes meget hyppigt i hundeskovene med dem.
-.-
Tv.: En lille bitte hvalp, som er beslægtet med bomuldshunden, desværre har jeg glemt navnet på racen. Den lille fyr var i selskab med meget store hunde, så alle var meget opmærksomme, så der ikke skete uheld.
 
-.-
Th.: Min smukke Birka er altid populær.
-.-
TEAMWORK! Jens Peter´s lille Max hjælper ihærdigt til. Max elsker store kæppe og JP, som mænd i øvrigt, er gode til at lege med de livlige små hanhunde - og bare rolig, JP er meget bevidst om at passe på den lille nakke.
-
-.-
Petra og Kirsten med Galga Gaya og borzoi Ivolgo - en god samtale med Petra, Azawakh mor!
Den hvide galga er Gaya, som ikke løber frit, hvor der ikke er indhegnet, da hun har et meget veludviklet jagt gen ligesom galga Sonata.
 -.-
-.-
Tv.: Jens Peter midt i et herligt mylder af hunde. Th.: 3 meget forskellige vilde frækkerter!

Fotografen er suveræn og hedder Jesper Buchhardt
www.facebook.com/profile.php?id=610404410


Foråret er så-tid på landet (den 20.5.2011)
– således også her. Egon hjælper mig her med at tilså en mark med havre på gammeldags manér. Hvor er det hyggeligt, at der stadig findes mennesker som Egon, som kan disse ting, og Egon nyder det og føler  det som om han er med i serien "Bonderøven", siger han med et tilfreds smil på læben!

-.-
PS den 30/7: Vi har i øvrigt høstet næsten 1 lb jordbær fra hver plante der er 5 lange rækker, så det var mange skønne jordbær.
 -.-
Den tidligere ejer satte sit præg på foråret, selv om han ikke lever længere – et smukt minde. (Foto nedenunder.)
-
-.-
Islænder Djaudny er en flot fyr og en stor charmetrold
-
Snelda hviler sig hver formiddag på folden inden hun kommer på græs. Islændere udnytter foderet så godt, at man må passe på hele tiden, at de ikke får mere end de har brug for at spise.
 
-
                  Solbærbuske, vinter og sommer hindbær og meget andet godt fra Alfreds tid

 -.-
Pika boo galga Gaya 1 år gammel. Mage til skønhed skal man lede længe efter. Gaya har været her i 3 mdr. er faldet godt til og er en dejlig hund, som jeg er meget glad for.
- -
Søde Alexia er ligeså snusfornuftig som pappa Ivolgo og nyder en meget høj grad af frihed og gamle Spanske galgo Palomo hygger sig i solen midt på byggepladsen.
 --
 Små podenco fyre sørger for at gø højt og vedvarende, når fremmede nærmer sig, så det er udmærket, når man bor på landet for enden af en grusvej - og den sidst ankomne – vores gamle nabo's gårdhund Max – nu Jens Peter's, holder også et vågent øje med, om der kommer nogle, som skal have et gø med på vejen. Landlivet passer ham strålende. 

-
-.-
Fotos: Charlotte Munk.
April 20.
Vi gik en dejlig tur i Hvinningdal Hundeskov i dag med 4 galgos, 3 borzoi, 2 azawakh og de kom fantastisk godt ud af det sammen. Azawakherne er kun 5 måneder og reserverede normalt, men de tøede op i dette selskab og hyggede sig tydeligvis til deres og ejernes glæde!

Livets gang på MYNDEHØJEN
den 16. marts:
-.-
-
I denne uge har vi travlt med at forbedre forholdene for hunde og heste her. Hestene overnatter i deres lille natfold tæt på huset og om morgen følges vi til deres store dagfold, hvor der plads til nogle gode gallopture.
Heste elsker hyggelige rutiner og venlig håndtering - så den slags ritualer er velkomne. Forleden havde en håndværker glemt at lukke ledet til natfolden, så da jeg i halvmørke førte hestene tilbage, så de straks at ledet var åbent og det var jo spændende, så fuld fart på i en imponerende galop op ad markvejen, snart ude af syne var de, og kun hovenes gungren mod jorden kunne høres. Belært af erfaring, ved jeg, at det vigtigste i håndteringen af dyr er - BEVAR ROEN - så jeg hentede et par sorte spande og
puttede lidt korn i, så de kunne rasle tillokkende, og begyndte at gå efter hestene, men så lød der atter hovslag i det fjerne og de kom nærmere og nærmere - HESTENE VAR PÅ VEJ HJEM - jeg stoppede og lyttede og snart dukkede de op på toppen af bakken med vajende maner og flot rejste - i fuld fart på vej mod mor - SIKKE ET FLOT SYN - da de nærmede sig, råbte jeg
begejstret som jeg plejer, neej, hvor er I flotte, så bliver de så stolte og laver gerne en ekstra opvisning for at få ros. Det gjorde de også denne gang, så lige en opvisningsgalop rundt om mig og så i fuld fart ind i stalden for at få deres aftensmad. Jeg lukkede leddet og serverede Hippolyt og dejlig vraphø. Livet er godt - også for heste på Myndehøjen.

-.-
Hundene har nu fået endnu en hundegård, så vi har to, som vi kan bruge - alt efter hvor der er mest lys.
Og I dag kom Lise Elgård´s far med et læs lærkepæle fra sit eget savværk.

-.-
De var af en meget høj kvalitet - ren kærne, så de får en lang levetid - uden brug af kemi. De ligger nu stakket og parat til næste projekt - den store løbe/legegård til mynder. Når den er lavet, er vi parat til at have mynder på ferie, mens familien holder ferie - uden hund.
Hilsen Kirsten

Den 3 .marts 2011 - et nyt liv på "Myndehøjen"!

-
Her er smukt i disen ikke?
Jens Peter på traktoren, som fulgte med gården. Lille Spanske Ben følger altid med sin far - også når hestene skal flyttes - hjælper han til.
-.-
-.-
Her hygger heste og hunde sig sammen og er bedste venner. Det er så hyggeligt at se dem nyde stedet her sammen.
Ivolgo er altid fri og lever som i det gamle hus mest udenfor. Her viser han sit udendørs sovested. Han er sådan en smuk og sund hund - en kæmpe fornøjelse at leve sammen med.
-.-
Atlas, Alexia og Alexandra er blevet til dejlige voksne hunde. De er så harmoniske og har overgået mine vildeste drømme om, hvordan de kunne udvikle sig. De er så ukomplicerede at være omkring, glade og positive og i hundeskoven er de så venlige overfor andre hunde. De var frække i en periode af deres teenage periode, men det er helt ovre og alle andre hunde er potentielle legekammerater. Jeg glæder mig over dem dagligt og føler mig privilegeret over at have så skønne hunde.
  -.-
Birka og Dina - halvsøstre. Den brune hund er Oliven, som jeg fik som hvalp fra Pia - hun er en lille sød hundepige.
-
-.-
Billederne er af Santos - sort galgo
-.-
Alexandra hviler og en lille podenco titter frem Timmi.
-.-
Ovenover: Alexia-darling foran tv´et. Min store borzoi Atlas er så hengiven overfor familie og venner og sin flok. Pappa Ivolgo og Palomo galgo er dog stadig bosser i flokken, så Atlas kan bare nyde livet og lege og være ung hund.
Tanterne - de fire borzoi søstre – Birka, Annabirk, Cilla og Dina er alle søde som altid. Dog er de ikke helt unge længere og jeg tænker på en tid, hvor de ikke længere forskønner og beriger mit liv – en tid jeg gruer for.
Med venlig hilsen
Kirsten Bak Thygesen

Tilbage til index siden