borzoi-living

At færdes i hundeskove med løse mynder
 
Mynder elsker at løbe, helst efter noget – et bytte, kat, lille hund eller andre mynder, som 2 - flere stykker kan blive enige om at kanøfle.
 Forslag til gode oplevelser i hundeskove sammen med andre hunde, store som små.
Hav´ et øje på hver finger.
Vær´ på forkant.
Se situationer før de opstår.
Start med at give din mynde lidt overvåget frihed, øg gradvist denne, hvis det er ansvarligt.

Hvis du går tur med andre folk og deres mynder, så vær ikke bare opmærksom på din egen mynde, men også på de øvrige hunde i gruppen. De bevæger sig så hurtigt, at det kan være svært at nå at gribe ind, derfor den der er nærmest go for it.

Mynders jagt-iver er vidt forskellig. Nogle har næsten ingen, andre er konstant på udkig efter bytte. Nogle kunne ikke finde på at overfalde en lille hund, andre kan med største selvfølge, men en ting er sikker, hvis 1 eller 2 tager teten, så vil de andre som regel følge med og 10 eller flere mynder på jagt efter en lille hund er farlige.

Ergo: slip aldrig en stor flok mynder sammen, hvor der er katte eller små hunde. Slip dem på skift, slip dem med omtanke, slip ikke flere banditter på samme tid, men tænk over, hvem det er godt at kombinere.
Lad dem løbe og strække ud, kald dem tilbage, ros dem, giv evt. godbidder når de kommer og snor på, slip næste hold osv.
Glem aldrig at holde øje med dem, med mindre du har haft hunden længe og kender den ud og ind.

Nogle af mine viger ikke fra min side, hvis jeg snakker eller drikker kaffe, andre er det et must at holde øje med.
De fleste mynder kan lære at være høflige overfor andre hunde, men det kræver træning og beslutsomhed fra ejerens side. Vigtigt er at vise et godt eksempel.
Vis, at du kan lide de andre hunde, det påvirker dem gradvist og har en afsmittende virkning.
RIGTIG GOD TUR