borzoi-living

Hvem er jeg???
        

Jeg er 59 år og har en søn på 38 år, som jeg fik, da jeg boede 10 år i England, hvor jeg ud over at være engelsk gift og mor, studerede på et engelsk college og endte med at bliver lærer. Efter tiden i England, har jeg boet i Silkeborg, hvor jeg har undervist og studeret teologi på Århus universitet.
Dyr har i mit voksne liv fyldt meget og jeg er på nuværende tidspunkt ejer af 8 borzois, 3 galgo espanol og 5 podenco blandinger
og 6 gamle rescue katte.
Dyrevelfærds-arbejde fylder meget i mit liv, da nøden blandt jordens dyr er enorm. Flere af mine hunde er danske nødstedte hunde og andre er fra Spanske hundeinternater. Jeg er formidler af spanske internatshunde fra internatet ACE  - animal care Espania  - se Dyr For Livet Facebook - og har lavet opfølgningsbesøg hos adoptanter af hunde og katte for Tingskoven, Århus (dansk dyreværn), som gør et beundringsværdigt stykke dansk rescue arbejde. Jeg har også formidlet flere danske kasserede hunde til gode familier - og mener at, at også mange danske hunde er meget ringe stillede.  Udover dyrevelfærd, ligger jordens miljø og ikke mindst de svageste i vores samfund mig på sinde.
Jeg mener, at vi skal forholde os personligt til verden, dyrene og menneskene.
Her er mit ærinde at dele min glæde ved mynderne - i særlig høj grad borzoierne - med andre interesserede og måske inspirere andre til lade en mynde blive deres næste hund. Jeg foregiver ikke at være ekspert på mynde-området,
men deler gerne den erfaring som jeg gennem flere år har erhvervet.
Med venlig hilsen
Kirsten Bak Thygesen marts 2014

bakthygesen@mail.dk
www.facebook.com/pages/Dyr-for-livet/109249945833509Fotos af mig nederst på siden er fra 12. september 2009!


Et sjov indslag fra en mail om noget andet:
Min kære Snelda (gammel islænder) er utryg ved at få sko på baghovene, fordi smede kan være for hårdhændede og uforstående, men jeg ved, at hun har noget stivhed (gigt?) efter et styrt for mange år siden i en hestetrailer - og at der gør ondt, når de løfter hendes ben for højt, men de gør det for at hun så har sværere ved at sparke dem (ond cirkel)!  Sidst jeg havde smed, bad jeg om lov til selv at løfte hoven, efter 2 timers kamp, hvor hesten stadig ingen sko havde fået på, men fik besked på ikke at blande mig. Jeg ville dog ikke se på det længere, men stillede mig, så jeg støttede hendes ben med mit eget ben under - og vupti fik hun sko på begge baghove - uden problemer. Hun husker smede, som ikke har taget hensyn til hende og er ikke tryg ved dem, men det var hun ved sin mor, så ingen problem. Smeden var helt rørt over det og sagde ydmygt, at det var et bevis på at magt ikke dur. Flot sagt af ham – ikke?

(Skrevet i August 2009.)

Foto af mig på en af de daglige gåture til Hundeskoven i 2007.
Den gang gik jeg med 5 borzoier - hvoraf en havde sin faste plads lige bag mig og derfor ikke kan ses forfra!
(Dina og Ivolgo traver ved min højre hånd på billedet) Se nedenunder...
.Der er 5 hunde!
...her kan man se den 5. hund!!! Fotos: Villy Bak Thygesen
Den 5. hund!
"He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion."
--- Author Unknown

Nye fotos fra begyndelsen af september 2009.


Atlas får instrukser og alle lytter med undtagen Palomo galgo, som ikke
har tid, for han skal i skoven og lave løbs opvisning for alle sine fans.

.-
Dyyygtig dreng Atlas! Atlas er med de store i skoven. (Bemærk: Atlas er den største - men ikke af sind.)

Atlas var med de store i skoven i dag og var en dygtig dreng.
Han er i snor, mens de andre løber frit, for han er ikke moden nok til at være løs i en hundeskov, som ikke er indhegnet – tæt på veje. Det er sjovt at se, som han betragter alt det nye med stor interesse og flere gange på turen nysser Pappa Ivolgo. Han er så dejlig og nem en hund. Kommer når jeg kalder – glad og forventningsfuld og gør næsten alt hvad jeg beder ham om. Jeg holder meget af ham.
September 2009

Til næste side om Borzoi-living - om borzoi sammen med ældre mennesker...
Tilbage til forsiden