Toilettet gøres rent  


Lav dit eget hundetoilet!
En smart ide fra Kirsten www.borzoi-living.dk
(NB. Denne artikel var oprindeligt skrevet til MyndeNyt marts 2008, men da ingen redaktør lige siden har bragt den, synes vi at vi meget passende kan fortælle om ideen her, i stedet for.)

Hvorfor har jeg ikke tænkt på det før, spurgte jeg straks mig selv, da jeg læste om det?
En genial ide - nærmest logik  for perlehøns!
Vi hundeejere kender alle de mange offentlige Hundetoiletter, som er mere eller mindre velpassede og som ofte tilbyder gratis poser og/eller skraldespand til samme.
Vi HAR lært nu, at vi skal samle op, når vi er ude at gå tur.

Men Kirsten har taget ideen et skridt videre:
Hun har lavet et hundetoilet i sin egen have til borzoierne og galgoerne.
Det er allertiders ide, for hvis hundene falder for den, sparer man det at skulle rende rundt i haven med næsen i knæhøjde og spade/poser i hænderne evigt søgende efter både friske og gamle efterladenskaber, der er mere eller mindre tilfældigt "lagt" over det hele.
Hunde er "vane mennesker", så de lærer hurtigt at fortrække et bestemt sted.
Et hundetoilet er let at holde rent og kan bygges et sted, hvor man synes, det er mest skjult og "diskret".
Selv har jeg et lavt hegn omkring mit, som er nylavet, men jeg vil plante klatre planter rundt om som vil, med tiden, dække hegnet til og se kønt ud alt efter årstiden.
Det kræver selvf. en daglig rengøring - men så er resten af haven pæn og evig klar til rundvisning af familie og venner uden risiko for at træde i noget. (For det meste!)

Kirsten skriver:
Mit hundetoilet er 1m x 2m.
Rammen er granrafter og indholdet sand. Man kan også bruge granflis, som nok er bedre.
I skoven vil hundene jo ikke lave på stien eller for tæt ved kanten af stien, de går i stedet ind i skoven bag et træ, så hundetoilettet ligger bedst bagest i haven og gerne bag nogle buske eller lignende - et diskret sted.

Har man sådan et sted vil hundene oftest bruge det og i  starten, når de gør det, roser man selvfølgelig - dyyyygtiiiig  huund - du ved...
Det er en god idé med en bunke blade eller grene, og at lave det så skov-lig som mulig.Her er Ivolgo kommet i alvorlige tanker og kan ikke vente til Kirsten er færdig!

Jeg vil gerne tilføje  at mine whippets elsker at lave på en bakke eller skråning, eller med andre ord: Så højt oppe som muligt, hvis der er mulighed for det. Toppen af en bunke efterårs blade, som er blevet revet sammen eller græs afklip fra planen, er noget af det bedste!!! Så måske skal hundetoilettet være med en lille forhøjning?
Måske vil andre gerne tage ideen op? Vi flyttede til nyt hus sidste forår og byggede straks et toilet til vores tre whippets - med stor success. Den ene, Magnus, ses "i action" på siden: renligehunde.htm
Med venlig hilsen, Janet

Hovsa! Hundeejer Thrine har indsendt dette foto af "det omvendte hundetoilet" - urtehaven er forbudt for hunde, og hendes hunde kan åbenbart læse pictogrammer!! Hun skriver: "Urtehaven nu er blevet til hundetoilet, men bare hundene nu ikke misforstår skiltet"!!! Hvad gør vi ikke for vores hunde...

PS. Ny udvikling den 15. januar: Jeg skulle hilse fra Thrine og sige, at den tidligere urtehave (se ovenstående foto) nu har officiel status af hundetoilet og Tobias´ flotte røde skilt er flyttet hen i et blomsterbed. Vores hundetoilet-artikel afgjorde det og det er hundene godt tilfreds med...men de stakkels jordbære.....
Tilbage til Borzoi-living første side