borzoi-living
Ny side med sjove billeder! Se nye de nyeste billeder den 11. august - der kommer snart flere...

*NYT Galgo Hjælp Danmark med egen website den 6. december -
-
-
-.-
-
Her er hygge billeder med nogle venner som hjælper med Galgo Hjælp Danmark!
Af de to galgoer - veninde Karin, niece Mette og hendes datter Emma (begge med langt hår) Marian og Mischa, mor og datter med 4 spanske rescue galgoer og 2 spanske rescue mastinoer, Marian er kurer for os.
Fra den 19. december 2011.
-


I 2008 holdt de spanske galgos deres indtog i vores familie!

Jeg har siden jeg læste om de spanske galgoer's sørgelige skæbne i Spanien i Myndenyt, været medlem af en af de 3 danske foreninger, som forsøger at hjælpe disse stakkels vanrøgtede mynder til et bedre liv i Danmark.
I 2008 brugte jeg den første halvdel af året i galgoens tegn, hvilket vil sige, at jeg brugte meget tid og mange penge på at gøre en forskel for disse stakler. Selv adopterede jeg 2 galgo-drenge og 1 galgo-pige fra jul 2007 - forår 2008.
Den første:
Palomo
- tog jeg ubeset, idet jeg lod det spanske dyreværns-internat, som havde reddet ham fra døden, vælge hvilken hund, der stod lige nu med det mest akutte behov for hurtig adoption.
Heldigvis, vil jeg sige, lod jeg andre vælge, for ellers var det ikke blevet Palomo, som på billedet så virkelig uskøn ud og var en meget slukket halv-gammel, slidt hund med så mange sår og ar, at jeg blev lidt chokeret og tænkte "hvad har jeg gjort?" Men - den hund som jeg fik overdraget den dag i Kastrup lufthavn, har i den grad beriget mit liv og min hundefamilies liv. Palomo er mild, klog, betænksom, villig, tillidsfuld og pålidelig, og så hjælper han mor og trøster, når mor er lidt slidt af al den rengøring osv. Jeg forstår slet ikke hvordan jeg klarede alle mine mange opgaver uden min bedste ven Palomo, som oven i købet har fået sin ungdoms skønhed tilbage og i dag er en smuk galgo.


En glad Palomo i fuld firspring. (Han er ca. 7 år gammel spansk galgo og ex-væddeløbshund.)
Da oplevelsen med Palomo var så god og berigende, tænkte jeg, at nu skulle han have en ven af sin egen slags og det blev Santos, som jeg valgte mod al sund fornuft, da internatet ikke havde lagt skjul på, at han var en meget angst og belastet galgo, som de slet ikke kunne få kontakt til og dermed ikke kunne hjælpe. Jeg har før haft gode erfaringer med at hjælpe en angst borzoi, som oven i købet var angst-bider (meget usædvanligt for en borzoi), men hun havde sine grunde den stakkels hund.
Hun og jeg klarede det på et 1/2 år sammen og hun er i dag en daglig glæde for mig og andre, så med den erfaring in mente, tænkte jeg, at det værste der kunne ske, var at Santos levede sit angste liv her i mit hjem og det måtte alt andet lige være sjovere end at være angst på et spansk hunde-internat mellem 500 andre hunde, så Santos blev min anden galgo.
Santos
**Læs hele Santos' historie her!

Han var en smuk, sort galgo med et væmmeligt stort sår på ryggen, da jeg hentede ham, men nu var jeg mere forberedt på lidt af hvert, så jeg var ved godt mod, da vi kørte mod Silkeborg. Vel ankommet gik vi ind til flokken for at hilse på. Ingen problemer, borzoierne tog pænt imod uden et eneste gø eller knur, men Palomo derimod syntes, at denne nye galgo var en idiot, og ham gad han godt nok ikke have noget at gøre med. Behøver jeg sige, at jeg var skuffet og følte mig rimelig dum - indtil jeg fik tænkt lidt over det og nåede frem til, at det skyldtes at Palomo var bange for, at jeg nu ikke regnede ham mere - med denne unge konkurrent i huset. Alt ordnede sig, og i dag er Palomo lykkelig for sin lille galgoflok, som han er flok-fører for, som Ivolgo er for borzoierne. Begge hanner går foran, side om side, når vi går i snor mod skoven og deles fint om opgaven.


Santos med camouflage dækken. (Han er ca. 1,5  år og var meget angst, da jeg fik ham, men en dejlig, sød, kærlig og sjov hund.  Løber som en hjort og hopper af glæde over sit nyt liv!)
Min 3. galgo, var en galgo unghund, som var blevet fundet på gaden med brækkede tæer, da hun var 3 måneder og derefter havde tilbragt et år på et hundeinternat.
Hun gik også lige ind i flokken og blev taget godt imod af både galgos og borzoier.
Sonata er en sød hund, på alle måder nem og imødekommende og lydig i skoven. Indtil for nylig har hun hægtet sig på alle mennesker, som hun kom i kontakt med, da hun er klar over, at hun er afhængig af mennesker for sin overlevelse. Hun gør alt for at indynde sig, så mennesker kan lide hende. Dette er helt normalt for en spansk galgo, som har levet under frygtelige forhold, som de brænder for at undslippe.
I den sidste måneds tid er Sonata dog begyndt at vise, at hun begynder at forstå, at hendes liv fremover er i trygge hænder her. Hun skal ikke frygte at blive sendt væk, men hører til her i denne flok med sin egen menneske-mor og det betyder at hun slapper meget mere af og får et bedre og tryggere liv fremover.
Sonata er glad for alle i sin flok og ikke mindst hvalpene har hun og Santos leget meget med og putter sammen med.
De er begge meget glade for de små og bruger dem som hovedpuder.

Her er Sonata med sit sort/bordeaux dækken. (Hun er ca. 1,5 år.) En rigtig lille lynhurtig og fygtløs jæger og "mors pige".
Sover sammen med mig og Ivolgo...
Jeg er meget glad for mine 3 galgos og oplever, at de har været gode for vores hjem. Borzoierne holder af dem og lader gladelig galgoerne putte sig ind til dem, til min overraskelse.
Galgoerne er jo kuldskære, så en dejlig varm borzoi er lige sagen.
Jeg kan bare konstatere, at denne spanske mynde og den russiske passer utrolig godt sammen i temperament.
Kirsten

Fotos taget den 4. januar 2009 af Britta Maloney.


En borzoihvalp som hovedpude for Galgo Santos!

Se også Galgo fun fotos!
Hvis du interesserer dig for den spanske galgo eller podencoen og gerne vil vide mere om, hvordan de er som familiehund og sammen med andre hunde, har du muligheden for at blive klogere på nedenstående web site.
Se billederne af disse skønne hunde og nyd dem.
Det er en fryd, at se mishandlede hunde fra Spanien udvikle sig til smukke og værdige hunde.
Hilsen Kirsten
- Galgo Hjælp Danmark og http://ace-charity.org/en/


Tilbage til forsiden
Email: bakthygesen@borzoi-living.dk

Ny side med sjove billeder! Se nye de nyeste billeder fra den 11. august...