borzoi løber vildt af bare glade
De sociale mynder!
 

Lidt flere billeder fra Hvinningdal den 14. juli 2010

- hvor vi mødte 3 skønne børn: Andreas, Natali og Karoline med bedstefars hund, som de passer og går i hundeskoven med hver dag. Det var et dejligt møde, som gav anledning til smil og god snak med børnene, som slog følge med os.
Børnene var meget glade for hunde, er vokset op med hunde og har gode og ansvarlige forældre, som har lært dem at omgås hunde på den rigtige måde med ro og venlighed og respekt for hundens grænser, så børnene var populære hos alle vore hunde og vi hyggede os længe efter turen - i skyggen med at snakke om hunde.
Alle fotos takket være Charlotte Munk, som ejer bl.a. Anna.
Hilsen Kirsten


Den 6. juni 2010:

Pia Ogilvie besøgte os her i Silkeborg søndag d. 6. juni - med 10 dejlige hunde
- her i blandt en spansk vandhund Miquel (se billedet - ligner lidt en sort puddel).

Veninde Karin og jeg havde glædet os til besøget, så Karin havde bagt dejlige boller og muffins, som vi nød i min have/ hundegård under pæretræet. Med egne, Karins, Pias og et par nabohunde, var der 25 hunde i min have, hvoraf de fleste aldrig havde mødt hinanden før og der var ingen mislyde overhovedet - kun hyggeligt samvær, leg og venskab.
Tænk, at det kan lade sig gøre! Men det kan det jo netop, fordi vi vil det og tror på det. Der var hvalpe (10 uger), gamle hunde og hunde midt imellem, flere ukastrerede hanner og intakte tæver og alle accepterede hinanden. Atlas morede os meget, da han syntes at det sjoveste var at lege med en lille bitte hund, som var ligeså glad for at lege med Atlas.
Dagen sluttede med en tur i hundeskoven sammen med Poul Erik´s 2 Rottweilere og alle de andre hunde...
Et par af hundene, som Pia havde med, var kasserede retur hunde, som folk havde bestilt fra Spanien og ment ikke duede alligevel. DER VAR INTET I VEJEN MED DE HUNDE - skam jer, I som skalter og valter på den måde med dyrs liv.

En lykkelig dag i godt selskab med gode mennesker og skønne hunde - alle 25 - men desvarre ses kun nogle på billederne da flere var gået ind i huset og andre vandrede rundt på opdagelse.
-

-

Den 2. maj:
*********************
18 hunde til hundetræf…
Dette er nogle billeder fra Kragelund Hundeskov, sammen med Ann Hemmingsen, Charlotte og Lars, Ulla, Berit og Betina på fælles tur med en blandet flok af hunde. Vejret var dejligt og vi gjorde en rigtig udflugt ud af det med medbragt kaffe.


Hundene havde det fint sammen - ingen problemer overhovedet. Den hvide schæfer er den omtalte Ming, som Charlotte og Lars havde overtaget kort forinden fra en anden familie, som mente, at den ikke kunne sammen med andre hunde eller ønskede kontakt til mennesker. Billederne taler for sig selv.

Den lysebrune hund var just ankommet fra et spansk internat og var adopteret af Poul Erik Rottweiler-ven.
Beaglen så lidt betuttet ud over alle de fremmede hunde, men det gik hurtigt over og så sluttede den sig også til og muntrede sig med løb, leg og snuseri og var ligesom de andre trætte og tilfredse, da der blev sagt tak for i dag og på gensyn.
-
De spanske hunde excellerer normalt i at være hunde sammen med andre hunde og har ingen kommunikationsproblemer. Mange af dem har, af gode grunde, en begrænset tillid til mennesker, men en usvækket tillid tid artsfællerne.
Problemerne er i mange tilfælde modsatte i Danmark, hvor mange, mange hunde lever ensomme liv, alene i mange timer hver dag, har alt for lidt samvær med artsfæller, som de er blevet skilt fra i en alder af 8 uger. Er ejeren så negativt indstillet overfor andre hunde, bange/utryg ved fremmede hund, ja, så kører den onde cirkel, hvilket er trist, da hunde som det fremgår af disse billeder, har så uendelig meget glæde af samvær med artsfæller.
Vi mødes fast den sidste søndag i måneden, hvis muligt og i månedens løb på kryds og tværs - også sammen med andre faste venner, som I før har set på siden – ikke mindst Kortik borzoi og schæfer Max, Rottweiler Carlos og Rottweiler Falcon.


Det er selvfølgelig den væsentligste grund til, at vi vægter at mødes, som vi gør og også gerne kører langt efter disse fælles gåture.

Bemærk det positive og afslappede kropssprog hos menneskene (hundenes ejere), som er en væsentlig grund til at vi kan mødes med så mange hunde – uden indbyrdes problemer. Hunde læser os mennesker som en åben bog og er solidariske med vores frygt og negativitet. Så en positiv holdning til andre hunde kan som regel opnås blot ved, at vi viser et godt eksempel.
Hilsen Kirsten

Fletkurve i 3 størrelser Kr. 300,00, Kr.250,00 og Kr.200,00 kan købes ved henv. til borzoi-living.
Kurvene er meget smukt forarbejde og pynter i hjemmet. Materialerne er  høstede i Silkeborg søerne og forarbejdede lokalt af gammel sivmager. Overskuddet går til www.spanskehunde.dk til hjælp til de spanske dyreinternater, som mange af os også har hunde fra.
  Interesseret i  disse fletkurve til katte og hunde  - eller andet flet efter mål feks. smukke måtter? Så se  siden: noget_helt_andet.htm

Den 6. februar:
Jeg var i Hvinningdal i dag i selskab med over 20 hunde og ikke mindst Ann Hemmingsen og hendes 3 hunde, hvoraf den ene jo er en borzoi prinsesse på 6 mdr.!
Det er så morsomt at se hvordan de sover sammen!

Her leges der bisseleg og det praktiseres hver dag, når vi vågner og inden vi siger godnat og hundene laver de særeste lyde,
som de kun bruger sammen med disse lege.
Det ser vildt ud, men ingen kommer til skade og ethvert bidetiltag ophører øjeblikkeligt, hvis der bliver sagt PIV!!!
Cookie welsh corgi har boet her et år nu og hun er for længst også blevet budt velkommen i legen - især kæmpe Atlas leger meget med lille Cookie. Der er en stor lykke at opleve flere kuldsøskende vokse op sammen og også sammen med mor og far som stadig pusler om dem, opdrager på dem og leger med deres børn. Det er en oplevelse, som jeg nødig ville have været foruden.
Hilsen KirstenUlla og Samson - bedste venner fra hundeskoven

Ulla og Samson, var de første der bød hvalpene og jeg velkommen i Gl.Ry hundeskov.
Siden har det udviklet sig, så vi mødes flere gange om ugen og både nyder og lærer af hinandens selskab, hvis omdrejningspunkt er hunde, hunde og atter hunde. Ulla og jeg er nu "vokset" og blevet til adskillige flere som mødes og hjælper hinanden med vore hunde, da det er en blandet flok i alle aldre, køn og temperamenter, kan vi støtte hinanden på flere måder og nogle hunde er
simpelthen de såkaldte peacemakers eg. Samson, så han er godt til lidt nervøse hunde, andre ung hanner har for meget ego og har godt af at møde ældre, værdige hanner osv. Seancen i hundeskoven slutter ofte med kaffe og hyggeligt samvær, hvor
hundene ligger rundt om os og slapper af i den gode stemning.
Hundeskoven decembern weeken

Ulla skriver: En weekend var jeg en tur i Gl. Ry hundeskov, som så ofte før, sammen med min hund Samson (bl. af schæfer og kleiner Mûnsterlænder). Da der var gået temmelig lang tid, uden jeg havde set ham, fandt jeg ham mellem en stor flok hunde, som viste sig at være mynde. vi havde ikke mødt dem før, men Samson lod til at han følte at han hørte til blandt de store mynder. Jeg måtte så hen for at hente ham og høre om han havde været til besvær, men vi blev begge budt velkommen i den dejlige flok. Tænk, jeg fandt ud af, at mynderne og deres ejer også kan lide bastarder som Samson!
Jeg  havde nok visse fordomme om mynder og deres ejere som stammer fra min barndom.
Nu retter jeg mig så efter Samsons smag for hundevenner og deres mennesker, heldigvis elsker han alle og hvis de ikke kan lide ham, ja så må de jo overbevises, han giver ikke så let op.
Men mødet med Kirsten, borzoierne og resten af familien er alligevel den største succes, det ses tydeligt når flokken ankommer, for så får de en meget hjertelig velkomst. Vi nyder også begge hyggestunden med kaffen efter gåturen i skoven.
 Mange hilsner
Ulla og Samson


Og dagen efter: Hjemme igen efter skøn tur med mine unghunde i hundeskoven. Jeg er så lykkelig over, at folk kan lide os.
Veninde Karin og jeg gør det, når vi er alene, at vi giver hundene en ordentlig fræser idet jeg går langt frem ad stien og Karin holder dem tilbage og slipper dem, når jeg kalder og så får den ikke for lidt. Hundene stormer hen til mig som  galopperende heste og stopper brat ligesom jeg tænker "løber de mig nu ned?”, men nej, de drejer lige en anelse og er vildt stolte. Sådan kan jeg ikke lade dem løbe, når der er andre til stede, så vi nyder også at være alene derude en gang imellem.

Læs også indlægget nedenunder.

Hundeskoven december
Nye fotos på denne side fra Ulla, skovturs veninde og mor til Samson - hundenes kammerat.
Jeg er meget glad for dem, for de viser en dejlig stemning i hundeskoven sammen med andre hunde og mennesker.
OBS! Nyt indlæg sidst i teksten!

De sociale mynder

At borzoi'en er en jagt-hund med ekstraordinære løbsegenskaber, omtalte jeg i forrige afsnit. Her vil jeg fokusere på de meget sociale mynder, hvilket er et andet grundlæggende kendetegn ved mynderne, som man ikke må overse, hvis man vil sin hunds bedste. Mynderne trives bedst i flok med andre hunde, modsat visse andre kategorier af hunde.  Mynden besidder nemlig de oprindelige egenskaber, som også eksisterer blandt ulveforfaderen og er ikke spolerede på det psykiske/ sjælelige plan af menneskers til tider underlige vilje til at "forbedre" skaberværket.

Mynden er derfor en sund hund, som normalt ikke lider i samme grad som andre hunde af avlsbetingede sygdomme, og vi kan derfor glæde os over, at vore mynder normalt bliver gamle i forhold til andre store hunde. Silkeborg-mynderne lever, som mange af læserne er bekendt med, i en flok af begge køn og i forskellige aldre og med forskellige temperamenter, og  yderligere har de mange hunde-venner, som besøger os og bliver budt velkommen i de små stuer på Gesnersvej. Dette sidste er ikke særlig almindeligt blandt hunde, men viser blot, hvor enestående mynderne er til at underordne sig alphaens vilje - i dette tilfælde min, og evne til at udvise udvidet social-adfærd. Undertegnede alpha er nemlig en stor hunde-ven og holder også af andre hunde end mynder og insisterer på at kunne byde hunde-venner med hunde velkommen her. Det aspekt, som jeg vægter højest i træningen af mine hunde er netop det sociale aspekt: At mynder trives i flok som ulve trives i en ulveflok er helt selvfølgeligt, men at de kan præges til også at tillade andre/ fremmede hunde på deres territorium uden synderlig markering, er interessant, synes jeg. Der tales meget om vigtigheden af at hvalpe skal socialiseres, hvis det skal gå dem godt i livet fremover. Hvilken betydning dette begreb tillægges varierer dog, så for at undgå misforståelser, vil jeg kort redegøre for, hvad det betyder for mig og hvorfor det for mig er vigtigt at mine hvalpe/ hunde er godt socialiserede.

Alexia skal trøstes, det gør ondt i benet.
Hvis en hund skal tilbringe sit liv i en flok i en stald eller hundegård og ikke skal ud i verden og møde andre hunde eller mennesker er dens behov at overleve i den situation på bedst mulige måde, og hvad der sker på den anden side af tremmerne kan for så vidt være ligegyldigt. Men for hunde som mine er både deres og mit behov et andet, idet de vil komme til at møde mange andre hunde både i hundeskoven og i deres eget hjem samt mange forskellige mennesker. For at tage det sidste først, er jeg et menneske med mange interesser og engagement, så mange mennesker kommer i vores hjem - ikke mindst mine elever, som modtager privat-undervisning i mine stuer. Disse skulle gerne opleve det som positivt at møde mine hunde og gør det. Selv min galgo Santos er begyndt at hilse på fremmede og han har ellers lidt af angst på baggrund af sine grimme spanske erfaringer. Mine hunde møder også mange mennesker i hundeskoven, hvor de jo i mange tilfælde er de første mynder folk har mødt og dermed bliver de repræsentanter for alle mynder, og det forpligter...

Poul Erik og jeg I lykkeligt samvær med dejlige hunde. Poul Erik er Atlas´ bedste ven i hundeskoven og hans gamle Rottweiler er en imponerende dreng,
som Atlas (se artiklen liger herunder) gerne må tage ved lære af.
 

Mine hunde har en mor, som er en stor hundeven og det gør at min omsorg for de firbenede ikke begrænser sig til mine egne af slagsen, men jeg både passer hundevenners hunde og omplacerer jævnligt nødstedte hunde, som bor hos os til den rigtige familie er fundet. Sådan er det bare hos os og mine gode hunde acceptere dette og jeg oplever dem som en stor hjælp, når vi har andre hunde i hjemmet. Vi færdes også jævnligt i diverse hundeskove, hvor vi møder alle slags hunde, store som så, og jeg synes, at selv om mine hunde er en ret stor flok, ja så håndterer de dette flot og er villige til at indrette sig, så både vi og andre har en god oplevelse. Som I kan se på billederne fra hundeskoven har vi gode oplevelser der sammen med andre hunde og dette er vigtigt for mig. Takket være myndernes sociale natur kan det lade sig gøre at udvide deres naturlige glæde ved fællesskab med deres egen flok til også at inkludere andre hunde, som vi møder. Jeg har flere gange oplevet at mynderne har været utrolig dygtige til at lære andre hunde god hundeadfærd, hvor disse ikke har fået lov til at lære af andre hunde som små. Jeg husker flere hunde-ejere som har givet udtryk for overraskelse over, at deres asociale hunde sammen med mynderne pludselig viser en helt ny side af sig selv og bliver omgængelige, så hvis man selv er åben og positiv kan man forvente mange positive oplevelser i selskab med sine mynder.
Mynden er en hund, som har det oprindelige potentiale intakt, men som det lille barn, kan den udvikle sig begge veje afhængigt af de hænder som tilfældet placerer den i.
Se også fotos fra en træf på Fyn i februar:

Nyt indlæg den 20. august:

Jeg har fået en alfa han og han hedder Atlas.
Nu er jeg også med i gruppen af hundeejere i Gl. Ry som kan "prale" af at have en hanhund, som lettede ben, fra han var 8 uger, men min er altså 85 cm høj, så det er et sjovt par kæmpe Atlas og hans lille mor.
Atlas føler et kæmpe ansvar for sine søskende og har vist tegn på at ville markere overfor andre hanner, som han synes er for påtrængende og da han er en kæmpe på 10 mdr. er jeg meget obs. på, at folk ikke skal blive utrygge ved ham i hundeskoven, så indtil hormonerne er faldet helt på plads får Atlas mundkurv på, så alle kan føle sig trygge. Det samme gjorde jeg ved Dina, da hvalpene var mindre, så hun ikke skulle finde på at forsvare dem en tand for meget, om jeg så må sige.
I sådan en situation bruger jeg greyhound travelling muzzles, som er rigtig gode – hunden kan ånde, drikke vand og få en godbid med dem på. Atlas tænker sket ikke over, at han får den på og i øvrigt bruger jeg dem også, hvis en hund har et sår, som den ikke må slikke i, det er langt bedre end dyrlægens alternativ.
Der er 2 voksne alfa hanner i skoven, en kæmpe schæfer og en ditto rottweiler, med meget fornuftige og erfarne ejere og dem, både hundene og ejere er gode venner med Atlas. Den ene ejer Poul Erik har taget Atlas til sit hjerte, hvilket Atlas nyder meget, så vi aftaler flere ugentlige møder med Poul Erik og Carlos.
Lykken er at møde disse alfa hanner, som aldrig puster sig unødigt op, men bevarer det rolige overblik og er gode rolle modeller for en ung og uerfaren han som Atlas.
Jeg vil løbende orientere jer om Atlas´ udvikling fra unghund til voksen alfa han.
Desværre møder man næsten aldrig alfa hanner, da de er de første der bliver aflivede i hænderne på uerfarne hundefolk og det samme med heste.
Atlas og jeg er meget heldige at have sådanne venner.


Hundeskoven december
Fotos her, 3 nye billeder er fra d. 24.12. selveste juleaftensdag, hvor det vrimlede med hunde og mennesker i Hundeskoven!

Hundeskoven december
To fotos fra Hundeskoven Juleaftens dag, indsendt fra "hundeveninde" Berits far!
Hundeskoven december
Hundeskoven december

Hundeskoven om efterår

Efter truen
- og bagefter!

Klar til en tur
Klar til turen i Hundeskoven!
Isabel
Isabel Schickli af Dworjanin Borzois (som har opdrættet Ivolgo), var på besøg hos mig sidste år med sin lille flok!
Her ses hendes hunde sammen med mine hunde!
4 fotos fra Hundeskoven søndag den 4. januar!
4. jan. 2009
4. jan. 2009
4. jan. 2009

4. jan. 2009
Tilbage til start siden.