borzoi-living

Galgo hjælp Danmark
Formidling af galgoer, podencoer og andre racer fra internatet ACE

-
Galgo Hjælp Danmark i samarbejde med: ACE Animal care Espania
http://ace-charity.org/en/   
-
 
På denne del af borzoi-living vil fokus være på de spanske galgoer og podencoer i særdeleshed.
Forholdene for disse pragtfulde mynder er ubeskrivelige  i ferielandet Spanien, i en sådan grad at ingen dansker ville have fantasi til at forstille sig hvor grelt det står til og hvad mennesker påfører disse hunde af lidelse og tidlig død .

En lille del af disse skæbner er så heldige at blive reddet af dybt engagerede mennesker, fra de spanske killing stations (perreras), fra bestialske jægere, som overproducerer disse racer og bruger dem til det yderste, for at skille sig af med hundene når de er ca. 2 år  - metoderne er et modbydeligt kapitel for sig, billed dokumentation findes i store mængder bl.a  hos Galgo sos, og endelig fra zigøjnere, som holder især galgoerne i små kasser eller bundet med et stramt reb om halsen, så de ofte har ar efter disse for livet.
De heldige galgoer slipper ud af det spanske helvede med livet i behold og finder sikkerhed på internater som ACE - animal care Espania og her møder de, for manges vedkommende, for første gang i deres sølle liv – VENLIGHED -  TRYGHED og  rigelig FØDE. Her er mad døgnet rundt, smil og kærtegn, og galgoerne og podencoerne om nogen - tager godt imod.
Første skridt er at få hundene i sikkerhed på internaterne, næste skridt er forbedring af foderstand og psykisk tilstand og det tredje skridt er ADOPTION af venlige, ansvarlige og forstående mennesker i diverse europæiske lande - her i blandt Danmark.
Det er mit håb, at mynde enthusiaster, vil få lyst til at adoptere en af disse dejlige hunde, hvoraf jeg selv er den lykkelige ejer af flere på nuværende tidspunkt. Jeg er dybt engageret i racen borzoi og har flere, men jeg er, som de fleste mynde interesserede også interesseret i andre mynde racer og finder at kombinationen af mine mynder med stamtavle og mynder fra Spanien er et meget fint mix, som begge parter trives med – hunde og mennesker.
 Galgoen er en dejlig race, mild, venlig og nøjsom. Den nyder at få sin mad, at ligge blødt og varmt i tryghed og kærlige hænders kærtegn. Galgoen er, som mynder flest ,rolig inden døre , smuk og meget afstressende selskab for mennesker. Den lever i nuet og forstår at glæde sig over det gode i livet efter adoptionen.
 Podencoen er en livlig og skøn lille humør spreder, som elsker at løbe som mynderne, er uhyre adræt og kan klatre i træer og op af låger, en utrolig dejlig stor hund i en lille krop. Der er efterhånden en del podencoer i Danmark fra spanske internater, og folk bliver så uendelig glade for dem. Se dem i danske hjem på Galgo mødestedet.
 
SELVFØLGELIG er det ikke bare lige at overtage en hund med bagage, men med forståelse og kærlighed samt god hundefornuft, kan man komme rigtig langt.
Hvis man ønsker eller overvejer adoption, vil en grundig samtale være første skridt, hvor vi forsøger at afdække hvad forventningerne er og hvad der kan tilbydes i et evt. nyt hjem. Vi ønsker at placere de rigtige hunde hos de rigtige familier, så hundene ikke flere gange i deres liv skal opleve svigt. Vores holdning er at en hund er for livet og at det må være udgangspunktet for enhver henvendelse.
Vi tilslutter os dyre etisk råds anbefaling, at en hund ikke må være alene mere end højest 5 timer om dagen og i starten af perioden efter adoptionen er det også alt for længe.
Hvis der stadig er oprigtig interesse efter denne indledende samtale, vil næste skridt være at tale om en specifik hund eller hunde, så der ved fælles hjælp kan findes frem til den rigtige match.
Der henvises til internatet ACE`S hjemmeside, hvor man kan søge på hunde i hh. til alder og størrelse.
Samtlige hunde på ACE´s hjemmeside kan adopteres uanset race, hvis ikke de er reserverede.
Hvis tingene falder på plads, bliver hunden reserveret hos ACE og efterfølgende hentet i Spanien på internatet, hvorfra den eskorteres med fly til en Dansk lufthavn, hvor adoptanten møder op og henter sin nye ven.
ADOPTIONS GEBYRET er kr. 3,500 alt incl. -
hvoraf de 1000 kr. indbetales på vores konto, når hunden reserveres og det resterende beløb indbetales senest 1 uge før hundens hjemkomst fra Spanien.
En spansk hund er chippet og vaccineret og har pas, når den forlader Spanien og alle hunde er neutraliserede – undtagen hvalpe og enkelte andre.
Hundene er inden afrejsen fra Spanien testet for leishmania ehrlichia (flåtfeber) og filaria (hjerteorm).
 
Spørgsmål besvares gerne : bakthygesen@mail.dk
Med venlig hilsen
 Kirsten Bak Thygesen

Se venligst Galgo Hjælp Danmarks egne website: -


    GalgoHjælp Danmark
     Formidling af galgoer, podencoer og andre racer fra internatet ACE
           sammen med refugium ACE Espania
                http://ace-charity.org/en/      

              

Tilbage til borzoi-living start.